November 02, 2016

LAWATAN SAMBIL BELAJAR KE KOMPLEKS KRAF MELAKAKraftangan Malaysia Cawangan Melaka sangat berbesar hati menerima kunjungan pelajar dan guru dari Sekolah Kebangsaan Felda Papulut, Gerik Perak ke Kompleks Kraf Melaka pada hari ini 02 November 2016 bersamaan Selasa.


Seramai 32 orang pelajar serta guru pengiring tiba di Kompleks Kraf Melaka pada jam 12.00 tengahari. Disambut oleh Puan Khairal Masita, pelajar serta guru dibawa terus ke Galeri Kompleks Kraf Melaka yang menempatkan produk kraf tempatan dalam dan luar negeri disamping produk Preka iaitu produk hasil rekaan Pereka Kraftangan Malaysia.
Di Galeri, pelajar dan guru ditunjukkan demo mewarna batik dan berpeluang mencuba sendiri mewarnakan kit batik yang telah dicanting. lebih kurang sejam di Galeri Kompleks Kraf Melaka, Sedikit cenderamata diberikan kepada pelajar dan guru diwakili oleh salah seorang pelajar dan wakil guru.. Sebelum bersurai, bergambar kenang kenangan bersama pelajar-pelajar dan guru-guru serta anggota kerja Kraftangan Malaysia iaitu Puan Nor Azlinda.

No comments:

Post a Comment